1

scholen

1

leerlingen

Voor ouders

Fijn dat u onze website bekijkt. Wij hechten veel waarde aan betrokken en goed geïnformeerde ouders. Misschien bent u op zoek naar een school voor uw kind of kinderen? Misschien heeft u al een kind op één van onze scholen? Hoe het ook zij, wij informeren u graag op deze website over onderwerpen die voor u van belang zijn. We hopen dat u door het lezen van deze website uw weg vindt. Mocht u het antwoord op uw vraag niet vinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. Wij raden u ook aan te kijken op de websites van de scholen.

 

Schoolkeuze: Waar moet u op letten?

Iedere ouder heeft een eigen manier om te bepalen of een school bij zijn of haar kind past. Wij raden u aan om een aantal scholen te bezoeken om goed de sfeer te kunnen proeven. Wordt u hartelijk ontvangen? Komt de school professioneel over? Hoe voelt de sfeer? Wordt het duidelijk waar de school voor staat? Welke plannen heeft de school? Hoe bewaakt de school kwaliteit en veiligheid? Welke boeiende activiteiten organiseert de school? Ons advies: Ga eens in de pauze op een afstandje naar het schoolplein kijken. Loop eens langs als kinderen naar school worden gebracht of wanneer zij worden afgehaald.

 

Informatieochtenden

Om een goede keuze te maken, raden we ouders aan gebruik te maken van informatieochtenden en rondleidingen. Onze scholen organiseren per schooljaar verschillende informatiebijeenkomsten. De benodigde informatie hierover treft u aan op de website van de school. Neem gerust contact op met de scholen. Zij zullen u en uw kind kind graag ontvangen om de school te laten zien en om over de school te vertellen.

 

 

 
Eigentijds onderwijs
Samenwerking voortgezet onderwijs
Alliantie met Spinoza en Spinoza20first
 
Eigentijds onderwijs
Betekenisvol onderwijs in de praktijk
"De wereldwijze klas van juf Mischa"
Aantrekkelijk werkgeverschap
Leren van bedrijven
De lessen van Tony's Chocolonely
 
Aantrekkelijk werkgeverschap
NT2 nieuwe stijl en interculturele communicatie
Taalonderwijs als loopbaanperspectief
 

Eigentijds onderwijs

De huidige tijd en de toekomst brengen specifieke maatschappelijke, technologische en ecologische uitdagingen en kansen met zich mee. Eigentijds onderwijs richt zich op kennis en vaardigheden die nu en morgen nodig zijn om als wereldburger het verschil te kunnen maken.


Kenmerkend voor eigentijds onderwijs zijn uitdagende onderwijsactiviteiten waarin verschillende leergebieden en life skills gecombineerd worden. De wereld ontdekken en naspelen. Ook buiten de muren van het schoolgebouw. 

Aantrekkelijk werkgeverschap

Openbaar Onderwijs aan de Amstel wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor leerkrachten en ondersteunend personeel in Amsterdam en daarbuiten.

Die ambitie genereert vragen. Hoe vinden we geschikte medewerkers, hoe behouden we onze mensen en hoe begeleiden we nieuwe collega's?
Het werkgeverschap dat ons voor ogen staat geeft de komende jaren een kwalitatief antwoord op deze vragen en zorgt voor een grote werknemerstevredenheid.